Dramatiker og poetisk filosof Finn Methling f.8.8. 1917 er død

 

Jeg kendte Finn som bedstefar til en kæreste, og var på besøg i Stege et par gange. Hans slidsomhed var legendarisk. Hver morgen i en alder af 87 stod han op kl. 5 og arbejdede, og kl. 12 eller 13 kunne han så holde fri efter, som regel, produktive timer ved skrivemaskinen. Jeg skrev en smule sammen med ham efter kærestebruddet, men jeg var for usikker på mig selv til at give ham modstand, så det ebbede ud.

I 2006, mens han ventede på den endelige godkendelse af sin “Udødelige Per” fra forlæggeren, optog jeg en bid af hans oplæsning. Den skulle ikke offentliggøres før efter hans død; han var ikke helt tilfreds med den. Men jeg synes, man kan høre, at han stadig er der – han mener fandme, hvad han skriver!

I den første del læser Finn fra Udødelige Peer, vi taler lidt sammen, og jeg fremviser min manglende dannelse, mens hans verden og viden tydelig står frem.

Udødelige Peer – Finn Methling læser fra manus inden udgivelse

Anden del er klippet sammen af oplæsning fra samtalelydstumpen og en optagelse lavet efterfølgende.

Udødelige Peer af Finn Methling, Indledningen, læst april 2006 af forfatteren

Pokkers, at han aldrig læste det hele ind selv!

Her er han i 2006 på terrassen uden for huset i Stege.

Tak for bekendtskabet og gæstfriheden, Finn. God rejse.


Kenneth Krabat, 26.10. 2010

Finn Methling | Litteratursiden.

Author: krabat

digter, forlægger, oversætter, admin på kunstnerhotellet menneske.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Note: Commenter is allowed to use '@User+blank' to automatically notify your reply to other commenter. e.g, if ABC is one of commenter of this post, then write '@ABC '(exclude ') will automatically send your comment to ABC. Using '@all ' to notify all previous commenters. Be sure that the value of User should exactly match with commenter's name (case sensitive).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.