LYD

 

Jeg holder workshops i at skrive og læse op. Også individuel undervisning.
Kontakt 2049 4468 eller krabat@menneske.dk

Her er lidt lyd at begynde med
Den Japanske Forbindelse.

Stemmen interesserer mig meget. Ikke lyden af den, ikke indholdet, men den intention som lyd og indhold angiver. Lyt til, når folk taler. De VIL altid noget – selvom de ikke siger det med ord. Intentionen udtrykker driften mod fortsat liv.

Derfor har jeg lavet et forlag for digtere og forfattere, som arbejder med stemmen som intention. Jeg kalder det “stemmearbejde”, når man vil noget andet end blot at aflevere informationerne i teksten.

Eftertragtede digtere udtrykker sårbarhed over for den varighed, som en optagelse har. Men mærkelig nok modsætter ingen sig tilfældige optagelser fra oplæsninger, som tilskuere poster på nettet. Jeg kan derfor kun opfordre til at imøde det tilfældige med det kontrollerede – i hvert fald som kontrastering.

Ud over youtube og vimeo er forfatterstemmer.dk et sted at finde stemmer – kvaliteten svinger dog. Måske fordi det mest tiltrækker forfattere, som endnu ikke ved, hvad de kan.

Du er velkommen til at gennemlytte mine egne indtalinger på lydfladen og  SoundCloud. Optagelserne på lydfladen er typisk procesindtalinger, som jeg bruger til at definere inflektion og teste pauser med, lige efter at skriften er afsluttet. Men af og til bearbejder jeg lyden ud i det ukendelige – for at finde grænserne for, hvornår intentionen ligger i stemmen og hvornår den ligger i lydmanipuleringen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Note: Commenter is allowed to use '@User+blank' to automatically notify your reply to other commenter. e.g, if ABC is one of commenter of this post, then write '@ABC '(exclude ') will automatically send your comment to ABC. Using '@all ' to notify all previous commenters. Be sure that the value of User should exactly match with commenter's name (case sensitive).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.