eBUTIK / Manden i den hvide kittel

eButik / MANDEN I DEN HVIDE KITTEL

midhk

LYT: ambassadør for O’djibash”
LYT

Læseprøve (EPUB)
Læseprøve (mobi)

den stort set samlede Manden i den Hvide Kittel
Forlaget Se, sne! 2011

KR 35,00

“Rigtig god læsetid med den amorft fremtrædende og samtidig stringent skildrede hvidkitlede mand. Minder mig om Alfred Döblins fortælling ‘Die Segelfahrt’ i hans fortræffelige samling “Die Ermordung einer Butterblume” (1919)… Der er en særegen tone og et på en gang klart skildret og hele tiden skridende univers i de to tekster på en måde, så de virker åndsbeslægtede. Fremragende tekster begge to.”

HUGO HØRLYCH KARLSEN,forfatter og forlægger

 

”Manden i den hvide kittel som figur set i sammenhæng med dens forgængere tæller både den sygeliggjorde/tabte/disillusionerede digtersjæl og et slags antisocialt, dubiøst væsen – dog med det forbehold, at naiviteten spiller en større rolle hos MidHK. De absurde novellelle/anekdotelignende passager er ret interessante og sproget rammer til tider på uventede punkter – bl.a. afsnittet i “Gamle Sara”, hvor den hvidkitlede lægger sig op ad noget, der minder om “fugtigt, svensk knækbrød”, sætter associationer i gang, som er ret humoristiske.”

JENNY © www.penciltwister.com

 

“Sidst i samlingen har Krabat forfattet en lille tekst om barnelegemet. ”Barnelegemet spiller en væsentlig rolle i min adgang til verden…” står der, og man kan således vente en art nøgle til det krabatske tekstunivers. Man studser over vendingen ”adgang til verden”, som var denne et lukket sted. Ikke desto mindre er det måske, hvad den er, hvis man lader sig fange af sproglige paradigmer, lader sig fange af grammatikken. ”Barnelegemet tager sin oplevelse af verden bogstaveligt, u-ironisk, u-sarkastisk, til gavn for normalitetens retsynsbehov…” og beskrives senere som en levende sjæl, der lever sit liv så tæt på solens lys i sin total-energiske og -dynamiske tilgang til verden som muligt. Det handler altså om, at MidHK ser verden på ny hver gang, udenom normerne og den gængse opfattelse, den som alle andre har, fordi de ikke tænker i andre baner end dem, der allerede er kørt til.

Krabats opfattelse af barneskikkelsen i den voksne bygger ikke på barnlighed, men den egensindige tilgang til verden, det unikke menneske fyldt ud af energien og lysten til at leve.”

THOMAS GLUD © omkunstenomkunstenogkunsten

INFO

omslag: kenneth krabat
format: EPUB/mobi
omfang: 31.000 tegn, 7.000 ord (50 sider PDF)
vægt: 900KB (EPUB), 1.5MB (mobi)
ISBN 9788798893288 (EPUB)
ISBN 9788798893295 (mobi)

2 thoughts on “eBUTIK / Manden i den hvide kittel”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Note: Commenter is allowed to use '@User+blank' to automatically notify your reply to other commenter. e.g, if ABC is one of commenter of this post, then write '@ABC '(exclude ') will automatically send your comment to ABC. Using '@all ' to notify all previous commenters. Be sure that the value of User should exactly match with commenter's name (case sensitive).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.