eREOLEN.DK: 41 SPØRGSMÅL

eBUTIK / eREOLEN.DK: 41 SPØRGSMÅL

midhk

Hent gratis PDF

Besøg HTML-version

eReolen.dk: tarvelig løsning, høje omkostninger
41 spørgsmål til eUdlånsprojektet formuleret på basis af samtaler,
november-marts 2012

Forlaget Se, sne! 2012

KR 9,95 eller HENT og LÆS

Det har været en hård fødsel at få skovlen under eReol-projektet. Hvad ér det, og hvorfor er det udformet, som det er?

Henad slutningen af november 2011, godt 3 uger efter lanceringen af eReolen.dk, begyndte klager at lyde fra nogle af de mindre forlag: Selvom de var tilsluttet særaftalen med eDistributøren, Publizon, om udlånsdistribution til folkebibliotekerne, havde de endnu ikke fået nogen bøger på eReolen. Dét på trods af, at de to største forlag hver havde flere hundrede i udlån.

Ved dagligt systematisk at tjekke sitets kode og den angivelige rotation i brugerfladen på sitet, ringe og skrive til Publizon, eReolprojektets kontakter, andre bogdistributører, dansk forfatterforening og have mange, mange samtaler med brugere og bibliotekarer og især med andre småforlæggere, er det lykkedes at sætte fingrene på 41 kritisable punkter.

Disse spørgsmål omhandler alt fra konsekvenserne af erhverslivets forvaltning af eUdlån, hen over forfatteres årlige indtægt uden bibliotekspenge af ebøger og censurering af ikke-momsregistrerede forfattere og rundt om spørgsmålet om fremtidens biblioteker og udlånskvoter… uden at nå frem til et endegyldigt antal spørgsmål, der kan stilles til intentionerne om eUdlån.

Det ér jo egentlig også først begyndt. Det er bare ikke begyndt så godt for dem, der egentlig skulle nyde godt af det: Forfatterne og de fremtidige brugere. Og der ér altså et eller andet galt, når købmænd skal stå for udlån af de samme bøger, de har kontrakt om at sælge.

Men måske er der kommet svar i dag?

 

INFO

omslag: kenneth krabat
illustration:; fra Bayeux-tapetet “ræven, der vogter gæs”
format: EPUB
omfang: 53.000 tegn, 7.836 ord (50 sider som PDF)
vægt: 950KB (EPUB), 1.5MB (mobi)
ISBN 9788792851031

One thought on “eREOLEN.DK: 41 SPØRGSMÅL”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Note: Commenter is allowed to use '@User+blank' to automatically notify your reply to other commenter. e.g, if ABC is one of commenter of this post, then write '@ABC '(exclude ') will automatically send your comment to ABC. Using '@all ' to notify all previous commenters. Be sure that the value of User should exactly match with commenter's name (case sensitive).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.