BAZAR: De Unge og de Guldrandede (DR, 1987)

Det var déngang, hvor forfattere måtte finde sig i at blive sat i scene for at gøre litteraturen spiselig!

De unge og de guldrandede (DR 1987) on Vimeo.

Henrik Nordbrandt vs. Pia Juul
Klaus Rifbjerg vs. Juliane Preisler
Jørgen Sonne vs. Kenneth Krabat

Min første TV-optræden – i et “literaturprogram”, der efterstræbte konfrontationen. Gæt hvem de guldrandede er.

Oh, hvilken mangel på ydmyghed (= pisse nervøs, grøn og naiv) Deres undertegnede fremstår med. Og digtet er ikke noget at skrive hjem om. Havde jeg dog bare gennemtænkt konsekvenserne af at blive indskrevet i evigheden – altså, hvis jeg havde været mere ydmyg end det fremgår hér – var valget nok faldet på noget mere varigt fra samme debutbog, Naiv? Sagde det nøgne barn.

F.eks.

Stille stævner skibet ud
stille synker skib i hav
lydløst rådner træ

om hvilket min daværende svigerfar (samme alder som mig nu) sagde: Hvordan er du blevet så gammel? Og så citerede han det i øvrigt til højre og venstre, men forkert. Helt ok, også den gang. Han gjorde det til sit, og sådan må det være.

Author: krabat

digter, forlægger, oversætter, admin på kunstnerhotellet menneske.dk

2 thoughts on “BAZAR: De Unge og de Guldrandede (DR, 1987)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Note: Commenter is allowed to use '@User+blank' to automatically notify your reply to other commenter. e.g, if ABC is one of commenter of this post, then write '@ABC '(exclude ') will automatically send your comment to ABC. Using '@all ' to notify all previous commenters. Be sure that the value of User should exactly match with commenter's name (case sensitive).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.