Danske Biblioteker: Ingen adgang til artikler ældre end 1990

– endnu ingen ETA.

I forsøget på at få en kopi af en anmeldelse fra Politiken 1973 måtte jeg opgive at få adgange til infomedia fra biblioteket – og løb efterfølgende hovedet i en mur, som givet har voldt alle researchere i Danmark smerter i snart et år – og ingen bedring i udsigt, før fysiske læsesale åbner igen:

Det Kgl Bibliotek havde gang i digitalisering af 160 mio artikler, da Corona lukkede landet; dén proces er nu sat 9 måneder tilbage. Før nogen atter kan få adgang til bladreeksemplarer eller digital adgang, begynder den kollektive dagsbeskrevne fortid således ca. 1990…

Med mindre man kan finde skidtet på internettet! Anmeldelsen af Neutzsky-Wulffs lyrikdebut “Kærlighed” fra 1972, f.eks.?

Anmeldelse i Politiken 1973-04-17
Anmeldt af Vagn Lundbye

Nå. Nej.

Måske man bare skulle give slip på alt det gamle bras og hængepartier?

Author: krabat

digter, forlægger, oversætter, admin på kunstnerhotellet menneske.dk

3 thoughts on “Danske Biblioteker: Ingen adgang til artikler ældre end 1990”

 1. Ikke for at sige, at det ikke er frustrerende (for det er det), men dog lige en lille rettelse: der er adgang til artikler ældre end 100 år på http://mediestream.dk – og her under nedlukningen er der vist samme sted også åbnet for de “forældreløse” aviser samme sted (som ellers kun kan læses på de fysiske biblioteker, som abonnerer på den service).

  Desuden var det ikke corona, der stoppede digitaliseringen af artikler – men sammenlægningen af det Kongelige Bibliotek og Statsbiblioteket. Nedlukningen har så “bare” trukket det i langdrag, til vi sidder herude og ryster.

  1. @Janus
   Jeg havde nogle meget forvirrende dage, mens jeg blev sendt rundt mellem biblioteker og tjenester, og pludselig var i samtale med nogle meget faste-i-kødet bibliotekarer, der talte om “mediestream” – og anede ved gud ikke, hvad de talte om. Jeg havde sådan set bare givet op i min søgen efter anmeldelsen og bedt om en skriftlig nyhedsopdatering – et eller andet sted, hvor nogen havde skrevet, hvad pokker der var gang i, men hvad der var gang i var seriøs talen forbi hinanden. Dét, der begyndte med, at jeg ikke kunne få adgang til Infomedia, som jeg plejede/plejer, blev til at jeg talte med disse bibliotekarer om noget helt andet. Ekstremt forvirrende.

   Men nu har jeg fået tilsendt artiklen fra en ven med Infomedia-adgang, og så er dét lille problem løst. Kan stadig ikke få adgang til dem.

   Men, Janus – FINDES der en side et sted, som forklarer, hvad der sker og er sket med hele skidtet? Jeg tænker, at det er staten, og så er der ikke nogen hjælp at hente; det bliver sat på automatisk back-burner, og så må folk vente? Der er ingen, som reelt kan brokke sig – eller hvad?

   1. Inde på kb.dk skulle man tro, at man kunne finde en letgennemskuelig information om, hvordan det stod til (og har stået til længe). Det er dog ikke lykkedes mig – der kommer lidt nyhedsmails nu og da, men det virker som stedvis regn.
    Jeg synes dog at have læst, at de snart igen skulle åbne op for bestilling af artikler, så der er lys for enden af tunnelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Note: Commenter is allowed to use '@User+blank' to automatically notify your reply to other commenter. e.g, if ABC is one of commenter of this post, then write '@ABC '(exclude ') will automatically send your comment to ABC. Using '@all ' to notify all previous commenters. Be sure that the value of User should exactly match with commenter's name (case sensitive).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.