Biblioteker på afveje

Leder fra seneste nummer af brancheforeningens magasin, “Bogmarkedet”.

 

På eReolen.dk, bibliotekernes, de store forlags og distributionsselskabernes fælles eUdlånsprojekt, ses en udlånsknap, en prøveknap og en købeknap.

Jeg er ikke den eneste, som har undret sig over, hvad købeknappen gør dér, sammen med låneknappen, og hvem der skulle tjene pengene på salget.

Læs lederen i seneste nummer af Bogmarkedet: Biblioteker på afveje – 17.11.2011


Author: krabat

digter, forlægger, oversætter, admin på kunstnerhotellet menneske.dk

One thought on “Biblioteker på afveje”

  1. Lederskribenten, Bjarke Larsen:

    “Hvis der skal være en købeknap ved e-bøgerne, hvorfor skal der så ikke også være det ved p-bøgerne – de papirbøger, man heller ikke altid er færdig med at læse, når lånetiden udløber? Og skal kommunen ikke også stille en søgemaskine til rådighed, der kan finde den billigste tandlæge, den billigste optiker, den billigste plastikkirurg? Nej, det skal kommunen ikke. Den slags overlader vi til det private initiativ, og der findes i forvejen et hav af søgemaskiner, hvor man kan finde den billigste pris på alt muligt, og derpå selv bestemme, hvem man vil købe hos. Skal vi ikke tro på, at e-bogslånerne også er i stand til det?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Note: Commenter is allowed to use '@User+blank' to automatically notify your reply to other commenter. e.g, if ABC is one of commenter of this post, then write '@ABC '(exclude ') will automatically send your comment to ABC. Using '@all ' to notify all previous commenters. Be sure that the value of User should exactly match with commenter's name (case sensitive).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.