Den 1-årige ebogs-eksklusionsaftale med Publizon

Hvorfor skal en ebogsudgiver være virksomhedsregistreret for at kunne blive udlånt på biblioteket?

Share

 

Forlag, nørde-bibliotekarer og ebogsdistributionen Publizon er naturligt behørigt begejstrede. Jeg er ikke. Jeg er uvidende og ubegavet og forstår ikke, at det er til gavn for alle ebogslæsende.

Derfor har jeg skrevet til projektmagerne for at blive oplyst. Det er jo dét kommunikation er til for.

Under deltagende forlag står:

Alle forlag er velkomne til at bidrage til servicen.
Kontakt: Steffen Sørensen, Publizon A/S, M 6037 3824, E scs@publizon.dk

Hvordan kan det være, at

1. man som udgiver skal være virksomhedsregistreret for at deltage i projektet, når man som udgiver tidligere blot har kunne sælge direkte til bibliotekerne, uden krav om virksomhedsregistrering? At dét er kravet hos Publizon er ikke at regne for svar.

2. man ikke har informeret offentligheden om, at en væsentlig del af projektet består i at kombinere salg og udlån? Hvilket umiddelbart forekommer at være et ret voldsomt opgør med tanken om uafhængige biblioteker, samt en forvrængning af udlånstanken. Hvordan skal bibliotekerne egentlig kunne forsvare at få offentlige midler til udlån, hvis samarbejdet med erhvervslivet er så snævert? Hvornår opdager politikerne, at udlånsbyrden ville have det bedre hos erhvervslivet mod nogle aftalte forpligtelser?

3. man har valgt at bruge en edistributør, som bl.a. er ejet af to af de deltagende forlag? Det er ikke svært at forestille sig, at de forlag, som ejer Publizon kan opnå særlige priser med Publizon, ikke mindst bulkaftaler, om distribution af egne bøger, som intet mindre forlag kan matche.

venlig hilsen,
kenneth krabat

eReolen.dk | digitale ebøger fra dit bibliotek.

Forfatter: krabat

digter. webmaster på menneske.dk. oversætter. EPUB-kritiker.