CPH:LITT 2011 – 12.-15. maj

“Københavns internationale litteraturfestival handler om kvalitet med kant. “

Foreløbigt Program (18.2.2011)

Flere forfatternavne og detaljeret program vil blive offentliggjort i marts sammen med information om billetsalg.

Paul Auster (f.1947) slog igennem med New York Trilogien (1987) og har siden skrevet en række meget anmelderroste romaner, noveller, digte og filmmanuskripter. I 2006 modtog Auster den store spanske pris Prince of Asturias Award. Hans forfatterskab er oversat til over 30 sprog. Auster er aktuel med Sunset Park.

Siri Hustvedt (f.1955) er opvokset i Minnesota med norsk-amerikanske forældre. Gennembrudsromanen Det jeg elskede (2003) gjorde hende verdensberømt, men Hustvedt har også gjort sig bemærket som essayist- senest med undersøgelsen af sindets ubevidste sider i Kvinden, der rystede (2009). Hustvedt er romanaktuel i marts 2011 med Sommeren uden mænd.

Tahar Ben Jelloun (f.1944) er Marokkos store forfatter, bosat i Paris siden 1971. Han har vundet international berømmelse for Sandbarnet (da. 2003) og Den hellige nat (da. 2003), som han modtog Goncourt-prisen for og har foruden en række romaner skrevet de to samtalebøger Sig mig far, hvad er racisme? (da. 1998) og Hvad er Islam? (da. 2002).

Judith Hermann (f.1970) er Tysklands store novellemester, der sælger i kolossale oplag. Tre samlinger på dansk: Sommerhus, senere (gennembruddet, da. 2000), Spøgelser overalt (da. 2004) og Alice (kommer på dansk til april). På sin vis prototypen på en novelle, hvor det meste forbliver usagt og fremtræder i form af hentydninger og små sprogforskydninger. Temaerne er menneskers indbyrdes relationer og i Alice, døden.

Christoph Hein (f.1944) blev allerede i DDR-tiden anerkendt som en af sin generations førende forfattere. Han er romankunstner i ret traditionel forstand med store tableauer og narrativ stringens. På dansk har vi bl.a. Erobring (da. 2005), hvor mange stemmer fortæller om ét menneskeliv, og Willenbrock (da. 2002) om en skæbne på grænsen mellem øst og vest. Et tema, der vandmærker hele produktionen.

Amit Chaudhuri (f.1962) er blevet kaldt en af Indiens vigtigste nulevende forfattere og har vundet utallige priser for sine romaner, noveller og digte. Chaudhuri brød igennem med A Strange and Sublime address (1991) efterfulgt af Afternoon Raag (1993). Chaudhuri skriver jævnligt for The Guardian og The New Yorker og er desuden udøvende musiker.

Andrej Kurkov (f.1961) er født i Skt. Petersborg, Rusland, men bor nu i Ukraines hovedstad Kiev. Han har udgivet flere anmelderroste romaner og noveller. På dansk er udkommet den bizarre samfundssatire Døden og en pingvin ( da. 2004) og God ven af liget (da. 2010).

Beate Grimsrud (f.1963) debuterede i 1989 på svensk med novellesamlingen Det fins grenser for hva jeg ikke forstår og slog igennem med romanen At smyge forbi en økse (1998). Grimsrud er helt usædvanligt nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2011 i både Sverige og i Norge for den delvist selvbiografiske roman En dåre fri.

CPH:LITT 2011.

Author: krabat

digter, forlægger, oversætter, admin på kunstnerhotellet menneske.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Note: Commenter is allowed to use '@User+blank' to automatically notify your reply to other commenter. e.g, if ABC is one of commenter of this post, then write '@ABC '(exclude ') will automatically send your comment to ABC. Using '@all ' to notify all previous commenters. Be sure that the value of User should exactly match with commenter's name (case sensitive).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.