PÅ EN SKALA FRA 1-10 hvordan beskriver du din #tinnitus ?

Kenneth Krabat
30. maj 2018 ·

Eksempler fra mit eget liv:

  • 1. Svensk skovsø om natten. Lyden af stilhed. Kun lidt brusen af blodet i mine ører. (dette er et minde; det sker ikke længere)
  • 3-4. Tiltagende, aftagende lyd af Vesterhavet.
  • 5. Skålformet bisværm cirklende om mit hoved. Anmasende, men ikke direkte invasiv.
  • 8. Hjelmformet invasiv, mangespektret pulserende og spidst pågående SYDEN m medfølgende partiel døvhed på den ene øre og flere metalbånd om hovedskallen og kæben, der spænder og klemmer og holder fast.

7 kommentarer
Stinne
Prøvetonen fra tv, bare en anelse dybere, og konstant.

Gunvor
Den skålformede bisværm stemmer egentlig meget godt overens med min tinnitus. Bortset fra, at der med jævne mellemrum er et enkelt individ fra flokken, der løsriver sig og angriber det ene øre (som regel venstre) med en tilspidset brod, der får en klar og enkeltstående tone til at overdøve ethvert andet lydbillede. Altsammen med en varighed fra få sekunder til timer, før udbryderen falder tilbage i flokken.

Kenneth Krabat
Jeg har også en sådan overgang til monotone, som tillige får bisværmen til at klappe kaje, men hvis jeg så spænder helt af i kæben, ryger den ned af talerstolen og tilbage som del af smalltalken i flokken. Gudskelov ingen klapsalver.

Gunvor
Gad vide, hvad der ville ske, hvis vi netop gav os til at klappe og huje, når de faldt tilbage i flokken? Måske er det i virkeligheden netop et banalt forsøg på at blive set og anerkendt. Det behov er ikke helt ukendt for denne vært, i det mindste 😉

Heide
Jeg var ikke klar over, at du har tinnitus, Kenneth. Kom det i forbindelse med kræftbehandlingen? Det, du og de andre her er plaget af, er skrækkelig læsning. Gad vide, hvor mange mennesker er plaget af det? Jeg er heldig (indtil videre) kun at høre en ret lav, konstant og monotont hvæsende lyd, som kan ‘glemmes’ relativt nemt, kun meget sjældent afbrudt af en kort, meget skarp, ‘rødt’ lyd, som ligner lidt den, der opstår, når man borer i en mur. Hvad gør du/I med/mod jeres tinnitus? Hvordan lever I med denne terror?

Kenneth Krabat
Jeg ikke så godt endnu. Den har ikke fundet et gennemsnitligt leje.

Cindy Lynn Brown
Så fin og melodisk skalasat din indre støj.

Author: krabat

digter, forlægger, oversætter, admin på kunstnerhotellet menneske.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Note: Commenter is allowed to use '@User+blank' to automatically notify your reply to other commenter. e.g, if ABC is one of commenter of this post, then write '@ABC '(exclude ') will automatically send your comment to ABC. Using '@all ' to notify all previous commenters. Be sure that the value of User should exactly match with commenter's name (case sensitive).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.