Dagens Corona

– den første

Vega har åbenbart lukket for arrangementer over 1000 mennesker. Er dét grænsen, hvor det ikke er hele Danmark, man lukker ned? Køre med Metro eller bus? Købe ind i supermarked, røre ved grøntsagerne? Storcentre? 

Jeg forstår godt det her med spredning – 1000 mennesker går ud og smitter hver 20 mennesker, som smitter hver 20, som smitter hver 20, og så er det hele Danmark. Men som det forlyder nu, vil ALLE få den – spørgsmålet er bare hvornår. Før sommeren, før en vaccine, før den muterer til noget nyt?
 
Min far er 82. Jeg tænker over det. At jeg måske kan smitte ham. Men han omgås også mange i sin egen alder, såe… Følelsen i mig er en form for opgiven, der ikke er skæbnebundet, men snarere magtesløshed. Jeg kan ikke få det til at holde op med at regne. Og heller ikke helt forhindre det i at regne ind. Dét er stort. Skræmmende, og stort. 
 
Ligesom med kræften og døden stiller det spørgsmål ved dét at skrive. Med hvilket formål? Min digtning udspringer i min hverdag, hverdagsproblematikker, hverdagsspørgsmål, ikke i namedroppede tænkeres tanker om livet og udtænkte svar. Jeg kan ikke være den store kunst, kun være en af dem, der lever og fortæller om det. Og jeg ved ikke, om der er plads til det. Og grund til det. Men jeg laver ting færdige nu, fordi jeg KAN. Fordi jeg længe ikke har kunnet. Og måske bliver der plads på arbejdsbordet til andre ting end forsøget på at retfærdiggøre min meget fritid og fortidens investeringer. Jeg drømmer om at drømme om noget, der kan flytte mig.

Author: krabat

digter, forlægger, oversætter, admin på kunstnerhotellet menneske.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Note: Commenter is allowed to use '@User+blank' to automatically notify your reply to other commenter. e.g, if ABC is one of commenter of this post, then write '@ABC '(exclude ') will automatically send your comment to ABC. Using '@all ' to notify all previous commenters. Be sure that the value of User should exactly match with commenter's name (case sensitive).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.