Stor dansk digtning på toppen af bjerget… (Yding Skovhøj)

Hvad 300 km kan gøre i Danmark? Og så klager man over københavneri!

Bjerget: Yding Skovhøj, 172,40 meter

Det praktisk: Peter Christensen, Lundgårdevej, Hovedgård

Beslutningstagerne: Gedved kommune. “Stenen ved Yding Skovhøj blev rejst og finansieret af den tidligere Gedved Kommune som en form for markering af år-tusindeskiftet. Ved siden af stenen er der 15 sten, som symboliserer den daværende kommunalbestyrelse lidt lig de tidligere tingsteder. Det menes, at der blev holdt et kommunalbestyrelsesmøde på stedet engang i år 2000.” (Venligt brev fra Horsens kommune)

Digteren: Jørgen Hofland

Digtet:

                    2000

 

En bautasten på stedet står

– et vidne om de mange år –

og om, at tiden går og går.

 

Se, Jylland kækt sig hæver op,

med Yding Skovhøjs grønne top

og søhøjlandet følger trop

med glimt af å, og bækkes brusen

Velkommen til det ny årtusind !

 

En tid der svandt,

en ny blir til

Men ved du derfor, hvad du vil?

Og mon du altid helt forstod

Dansk er du i dit væsens rod !

 

En bautasten på stedet står

– Velkommen, næste tusind år

Hofland

DSC00507

Når man har en 7 ton stor kampesten, der minder om Jellingstenen, og en idé om at sætte Horsens-området på Danmarkskortet for andet end Industrimuseet, elektronik og grafik, så hyrer man selvfølgelig den bedste, danske digter, man kan få til at skrive dét der digt, der jo selvfølgelig skal indhugges i granitten, så alle kommende generationer kan nikke anerkendende af fortidens aspirationer og talent, ikke?

Not!

Digteren kan selvfølgelig ikke gøre for, at han er blevet spurgt. Han har gjort sit bedste. Men dem, der har betalt for skidtet, skulle have et drag over nakken og tvinges til at viske stenen ren med en skuresvamp. Og kan vi så få et bedre digt til de næste 1000 år!

The Movie

https://www.youtube.com/watch?v=XX0WXJj8Xa4

Udsigten:

DSC00508

Author: krabat

digter, forlægger, oversætter, admin på kunstnerhotellet menneske.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Note: Commenter is allowed to use '@User+blank' to automatically notify your reply to other commenter. e.g, if ABC is one of commenter of this post, then write '@ABC '(exclude ') will automatically send your comment to ABC. Using '@all ' to notify all previous commenters. Be sure that the value of User should exactly match with commenter's name (case sensitive).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.