Grafikdreven interaktion med tekst…

Er det en bog?

 

Mike Matas fra Push Pop Press demonstrerer hér designet på en ny “Feature-Length” interaktiv bog lavet i samarbejde med ex-vicepræsident Al Gore. “Our Choice” handler, som titlen siger lidt om, om global opvarmning og vores andel og mulighed for at skrue ned for tilsviningen af Jorden.

Totalt set er denne App en slags “coffea table book”, beregnet på at bladre i og beundre for design og billeder, men ikke egentlig læse. Og den ER fantastisk flot.

Det er udvikleren, som hér præsenterer den; bemærk hans fokus på alle de grafiske elementer i gennemgangen. Cool, ja, og virkelig på forkant med mediets muligheder, processorhastighed, sideudnyttelse, hele skidtet. Men hvilken forfatter, hvilket forlag har råd til den slags udvikling? Og til hvem og hvad og hvorfor?

Push Pop Press har udviklet og sælger licens til et redskab, som kan gøre det mulig for forlag at producere noget tilsvarende, men se, hvor dét bærer hen: 1 firma, der bestemmer, hvordan “enhanced” ebøger skal se ud – og inden længe: 100 firmaer, med hver deres produktions-software til tablets og telefoner og så videre. Og open source-redskaber. Og tredjeparts-hardware og add-ons… Måske knap så uigennemskueligt som blog-templates, men bøgers udseende lagt i hænderne på ganske få udviklere…

Men, nyd hans begejstring. Ungdommens glæde og entusiasme er det hele værd.

Author: krabat

digter, forlægger, oversætter, admin på kunstnerhotellet menneske.dk

One thought on “Grafikdreven interaktion med tekst…”

  1. Facebook har opkøbt Push Pop Press, der producerede Al Gores bog om global opvarmning, og stoppet produktionen af eBøger. PPP skal i stedet hjælpe Facebook med en ny app.

    ComeOn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Note: Commenter is allowed to use '@User+blank' to automatically notify your reply to other commenter. e.g, if ABC is one of commenter of this post, then write '@ABC '(exclude ') will automatically send your comment to ABC. Using '@all ' to notify all previous commenters. Be sure that the value of User should exactly match with commenter's name (case sensitive).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.