Poesiens Hus i København

Poesiens Hus i København er ved at blive en realitet: http://www.poesienshus.dk/

Drømmeværket Poesiens Hus er tæt på en realisering.

I Gothersgade i København, ved siden af Filmhuset, ligger en etageejendom, som er blandt de få, der ikke gik til i Københavns brand i 1795.

Jeg var forbi for at give mit bud på, hvad der skulle laves af tilslutningsmuligheder til hårdehvidevarer o.lign. (digteren er gammel elektriker…), og jeg må sige, at lokalerne er intet mindre end fantastiske!

Ind fra gaden står man på et beslutningsplateau: Skal man gå lige op af trappen til, hvad der bliver, caféniveau, med to store platforme ud til de høje vinduer mod Gothersgade og adgang ad en lang gang forbi (det kommende) køkken og frem til oplæsningsrum og café, eller skal man gå enten til højre og venstre ned til, hvad der bliver, boghandel og bibliotek, og med endnu et køkken og et stort rum til workshop længst ude på dette højkælderniveau? Helst både op og ned, følelsen er ganske klar.

Huset er i fredningsmyndighedernes kikkert, så de fleste forandringer skal godkendes, hvilket gør det relativt uinteressant at leje for de fleste firmaer, men til PoesiBrug OSER det af stemning. Bare passagen gennem den lange gang til køkken og oplæsningsrum kaster en blandingsstemning af sig fra Østrigske kagehuse og MidWestern-smugkroer under spiritusforbuddet i USA.

Det føles HELT rigtigt.

Poesiens Hus åbner hen ad august.

Author: krabat

digter, forlægger, oversætter, admin på kunstnerhotellet menneske.dk

One thought on “Poesiens Hus i København”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Note: Commenter is allowed to use '@User+blank' to automatically notify your reply to other commenter. e.g, if ABC is one of commenter of this post, then write '@ABC '(exclude ') will automatically send your comment to ABC. Using '@all ' to notify all previous commenters. Be sure that the value of User should exactly match with commenter's name (case sensitive).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.