One thought on “Lighed er vigtigere end rigdom | information.dk”

 1. Min kommentar til artiklen:
  En tanke: I lande med stor ulighed er der typisk hele befolkningsgrupper, som er uden for fællesskabet (middelstanden og dens øvre og nedre del) – de øver selvjustits og kæmper om det lidt, de har, begår kriminalitet og regnes ikke for egentlig del af samfundet. Men mon ikke de indgår i folketællingen, også når de dør? Og mon ikke de lever kortere tid, som følge af fejlernæring, kamp, og hvad man generelt kalder et hårdt liv?

  tal er taknemmelige.

  Men… jeg ville godt nok ikke bryde mig om at leve i et samfund, der forsøgte at raffinere en lighedsmodel med henblik på at øge livslængden. I hvert fald ikke mere end jeg gør allerede – når alt sættes i system, er der intet til tanken, til hjertet, til det frie initiativ og de gode idéer. Der er kort sagt ikke plads til mennesket i fri udfoldelse.

  Lighed i et samfund må bestå i tilladelsen til og muligheden for at udfylde nogle rammer, som alle behøver udfyldt – i overordnet forstand, så der netop er plads til det fantasirige initiativ. Dvs. for at ikke alt skal blive ensrettet, må man begynde med at gå bort fra centraliseringen.

  Dream on…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Note: Commenter is allowed to use '@User+blank' to automatically notify your reply to other commenter. e.g, if ABC is one of commenter of this post, then write '@ABC '(exclude ') will automatically send your comment to ABC. Using '@all ' to notify all previous commenters. Be sure that the value of User should exactly match with commenter's name (case sensitive).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.