Gyldendal træder ind på det digitale bogmarked

“Det er selve definitionen af, hvad en bog er, som er sat på spil”.

Information:

Det danske forlag tog i går et stort skridt ind i den digitale verden med lanceringen af sin helt egen e-bogslæser, Cybook Opus. Om få år vil de elektroniske bøger have erobret store dele af det internationale bogmarked, lyder prognosen.

Adm. direktør i Penguin Books, John Makinson, lagde ikke fingrene imellem, da han ved en konference i London i sidste måned adresserede bogens fremtid i den digitale tidsalder.

»Det er selve definitionen af, hvad en bog er, som er sat på spil,« sagde Makinson.

Ingen i den internationale forlagsindustri synes længere i tvivl om, at fremtidens bogmarked er digitalt. De sidste tvivlere kunne i den forgangne uge lade sig overbevise af dugfriske tal fra det amerikanske bogmarked, der viser, at salget af fysiske bøger fortsætter sin tilbagegang, mens e-bøgerne stormer frem. I 2009 steg salget af elektroniske bøger med hele 175 procent, og fremgangen forventes at accelerere yderligere i 2010 med lanceringen af Apples iPad og den nye Nook fra Barnes & Noble.

Author: krabat

digter, forlægger, oversætter, admin på kunstnerhotellet menneske.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Note: Commenter is allowed to use '@User+blank' to automatically notify your reply to other commenter. e.g, if ABC is one of commenter of this post, then write '@ABC '(exclude ') will automatically send your comment to ABC. Using '@all ' to notify all previous commenters. Be sure that the value of User should exactly match with commenter's name (case sensitive).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.