Opdt.: Amazon lukker sine 68 fysiske boghandler

– det vil så sige dem alle sammen…!

 

7. marts 2022

Amazon har meddelt, at de lukker alle 68 fysiske boghandlere og butikker, der er en del af Amazons 4-stjerne koncept.

I 2015 åbnede Amazon sin første fysiske butik og i 2018 kom 4-stjerne butikkerne til, der kun indeholder varer fra topvaregrupperne, der har fået en bedømmelse på 4 stjerner eller derover på virksomhedens hjemmeside.

Derimod vil detailgiganten fokuserer på sine dagligvarebutikker. En talsmand fra Amazon siger:
– Vi har besluttet at lukke vores Amazon firestjernede, bøger og pop up-butikker og fokusere mere på vores Amazon Fresh, Whole Foods Market, Amazon Go og Amazon Style butikker og vores ‘Just Walk Out’-teknologi. .

– Vi er fortsat forpligtet til at opbygge gode, langsigtede fysiske detailoplevelser og teknologier, og vi arbejder tæt sammen med vores berørte medarbejdere for at hjælpe dem med at finde nye roller i Amazon.

Lukningsdatoerne vil i følge Reuters variere fra sted til sted.

Kilde: https://bogmarkedet.dk/amazon-lukker-boghandlere/

3.marts 2022
As aktier er faldet 8%, klap-klap-klap, og der sælges nu ud af det mest indlysende tabsgivende: Vinduesudstillinger med fysiske bøger, der egentlig bedst fungerede som en reklame for As netvær. Denne reklame behøves ikke længere, og det er egentlig bare blær med store butikker og dyre huslejer, når man ikke har de samme omkostninger ved at sælge online.

Andre, som linket underneden, klap-klapper af salget af boghandler, og selvom jeg godt kan forstå det, er salget af en boghandel, som nogen formår at drive uden om A, kun ét godt tilbud fra at blive As igen. Hvis det passer dem. Hesthoved i sengen eller ej.

Der skal en anden modstand og vedholdenhed til. FORTSAT KØB af fysiske bøger i stor stil, hos fysiske boghandlere, man kender godt i forvejen, for eksempel…

Source: https://lithub.com/good-news-alert-amazon-is-closing-its-physical-bookstores/

Author: krabat

digter, forlægger, oversætter, admin på kunstnerhotellet menneske.dk

4 thoughts on “Opdt.: Amazon lukker sine 68 fysiske boghandler”

 1. senere test i den virkelige verden, hvor kommentarfelter ikke er noget særligt! med formålet at afgøre, hvordan en URL til et blogindlægs kommentarfelt er formatteret, så jeg kan linke til kommentarerne hér på siden.

 2. Helt Alene I Eksistensen

  Man skulle nok have læst Kirkegaard. Eller bare nogle digtere. Fulgt noget af alt det, der altid melder sig ved at blive pludselig synligt, holdt fast i noget af det, insisterende, selvom det forsøgte at kaste én af.
  Jeg skulle nok have læst Kirkegaard. Eller nogle digtere. Fulgt noget af det, der altid melder sig ved at blive pludselig synligt, holdt fast i noget, insisterende, selvom det forsøgte at kaste mig af.
  Han skulle nok have læst Kirkegaard. Nogle digtere. Fulgt det, der altid melder sig ved at blive pludselig synligt, holdt fast, insisterende, selvom det forsøgte at kaste ham af.
  Hvem skulle nok have læst Kirkegaard? Eller bare nogle digtere? Fulgt det, der bliver pludselig synligt, holdt fast i noget af det, insisterende, selvom det forsøgte at kaste dem af? Det kan blive for meget for enhver at holde tings kommen og forsvinden ubedt og uønsket UD, så, nu smelter Eksistensen sammen med Eksistensen, nej, ethvert forsøg på at sige tingene som de givet ér omme bag forhænget til Verden Udenfor Eksistensen bliver uværgelig til ulæselige poetiske transskribtioner, KOMPLET ulæselige, et ugeblad hos frisøren er nemmere tilgængeligt, netop så enkelt fiktion, dets Eksistens let nedbrydelig som biologisk plastik, så flyder det ud over rullebordet med gamle Se&Hør og drypper, alle historierne, de drypper ud af ørerne og øjnene på alle kunder, der forlader den gamle salon, de løber ud og drypper på brostenene, når kunderne krydser gaden for at tage droschen, sporvognen, bussen, letbane lufttaxa teleportationsrør, gå lidt i kulden for at klare hovedet og vænne sig til den nye frisure mod den endnu udresserede brise, det er nok nu, virkeligheden har vægge, det ved enhver.
  Virkeligheden har vægge, det ved enhver. Som kroppen har hud, det ved enhver. Som ægget har skal, det ved enhver, som bussen har passagerer, det ved enhver, som staten har mennesker, det ved enhver, som himlen har skyer det ved enhver, som om enhver kan vide andet end, hvad de bliver fortalt, Eksistensen er helt uden for erkendelse, Eksistensen er alt.

 3. Det var åbenbart ikke dagen, jeg skulle dø. Fantastisk. Selvom visse dage begynder dér, med følelsen af at det kan være ligemeget, jeg kan alligevel ikke bruges til noget af nogen, og smerten over min forsvinden vil snart være svundet til en indkapslet grå smerte, som passer som til den skoæskeformede rumdeler i hjørnet af hovedstuen i den mentale ødegård, dét “går over”, som det ikke gør for mig at føle at jeg er til besvær og ikke kan mine ting godt nok, hvilket kan være sandt, og i følge min kæreste er indbildning af negativ karakter, men jeg ved ret beset ikke, om det huer hende som karakter at være ovenpå – at have nogen i sit liv, som hun kan føle sig over og på sin vis hjælpe, jeg ved det faktisk ikke, kærlighed er mange ting, men mest af alt er det at give uden at forvente noget igen, og hvordan sorterer man hér mellem dét, der giver én følelse af styrke retur, når man “hjælper” og er dét, der bekræfter én i “rigtighed”? Men det er måske også bare det samme? Måske ér det ikke muligt at være altruistisk. Hjælpe af et “rent hjerte”. Den rette nøgle i den rette lås, gentagne gange, så man kan bekræfte at døren går op – ikke tilfældigt, men med en vis sikkerhed, en vis kontrol.

  Grænsen mellem paranoia og spekulation går vel ret gennem biblioteket – så at sige: på den ene side observation af gentagelse og frygt, på den anden observation af gentagelse og informeret frygt. Men der er visse ting, det ikke er muligt at blive klog på: Hvad der foregår inde i et andet menneske, som ikke kender sig selv godt nok til at kunne se sig selv, eller kender sig selv godt nok til aldrig at fortælle sin introspektion videre til nogen. Det er så hér man må acceptere at være HELT alene i Eksistensen.

  Helt Alene I Eksistensen er en god bogtitel, og brilliant ramme for en fortælling – dét sted, hvor man findes, som ikke er Jorden eller Kosmos eller Byen eller Sine Tanker, men simpelthen Rammen om ens forståelse. Væggene. Og HER KAN væggene gennemtrænges af spøgelser fra andre dimensioner, andres Eksistenser. Jeg skal desværre gå om om 60 minutter, så det er begrænset, hvad jeg kan nå at skrive, men lad mig se:

 4. jeg sidder her med en mac uden harddisk og skriver fra dens reparations-partitions Safari app og leder efter en webappliktion, jeg kan bruge til at skrive i, som fungerer på Safari. Jeg kan skrive hér, i kommentarfeltet på min blog, men aner ikke endnu, om jeg kan publicere det skrevne. Det må forsøges.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Note: Commenter is allowed to use '@User+blank' to automatically notify your reply to other commenter. e.g, if ABC is one of commenter of this post, then write '@ABC '(exclude ') will automatically send your comment to ABC. Using '@all ' to notify all previous commenters. Be sure that the value of User should exactly match with commenter's name (case sensitive).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.