LEX.dk – opslagsværk får national støtte

(der kom en mail)

LEX.DK PÅ FINANSLOVEN

Regeringen meldte mandag ud, at der er afsat penge på den kommende finanslov til en videreførelse af lex.dk. Det betyder, at Danmark i lighed med de lande, vi normalt sammenligner os med, fortsat vil have et nationalt digitalt opslagsværk.

Der er i alt afsat 13 millioner kroner til lex.dk i 2022 og derefter 10 millioner om året i 2023, 2024 og 2025. Mange tak til de mange af jer, der har støttet lex.dk med debatindlæg o.l. i den seneste tid.

På redaktionen glæder vi os til at rekruttere mange flere fagansvarlige forskere og til at fyre op under arbejdet med at få skrevet nye artikler og opdateret de eksisterende 225.000.

I den kommende tid får danske skoleelever, journalister og alle andre interesserede bl.a. brug for

 • at læse om præsidentvalget i Frankrig, midtvejsvalget i USA og om Tysklands nye regering
 • endnu mere viden om klimaforandringer – men også om ny bæredygtig teknologi
 • baggrundsviden om verdens brændpunkter – hvad er fx historien om Taiwan og Ukraine?
 • faktatjekket viden på de områder, hvor fake news og konspirationsteorier vinder frem

På vores ønskeliste står også at tilføje flere opslagsværker til lex.dk, fx Danske Kirker fra Nationalmuseet og et nyt medicinsk leksikon.

Der er nok at tage fat på, og vi håber, vi kan supplere bevillingen med yderligere midler i de kommende år. Størrelsen af støtten skaber nogen usikkerhed om hvad vi kan overkomme, og derfor må vi nu have en dialog med Regeringen om en mere langsigtet løsning, så vi kan sikre, at lex.dk har samme høje standard som fx Store Norske Leksikon.

Hver måned søger 1,2 millioner danskere troværdig information blandt de 225.000 artikler på lex.dk, som alle er skrevet af danske forskere – til gavn og glæde for os alle. Adgangen til sitet er gratis, og det bruges i stor udstrækning af især unge.

Redaktionen på lex.dk deler ud af leksikonets mange gode artikler om det nye, det gamle og det evigt interessante.

Vi gør os umage med både at vise artikler med baggrundsviden til meget aktuelle begivenheder og debatter og at finde rigtig gode artikler frem, som mange – og måske også du – vil have glæde af at læse.

 • lex.dk på Instagram
   

  [lex.dk på Instagram]

   

 • CVR: 40476938 | 5129 6549 | info@lex.dk
  Fiolstræde 31-33, 1171 København K

Author: krabat

digter, forlægger, oversætter, admin på kunstnerhotellet menneske.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Note: Commenter is allowed to use '@User+blank' to automatically notify your reply to other commenter. e.g, if ABC is one of commenter of this post, then write '@ABC '(exclude ') will automatically send your comment to ABC. Using '@all ' to notify all previous commenters. Be sure that the value of User should exactly match with commenter's name (case sensitive).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.