OPSKRIFT: BOLLER I KARRY [gris, svin]

boller rørt af

1/kg hakket svin 8-14% fedt
1-2 dl risengrød (strækker farsen uden at pille ved smagen, men behøves ikke. Evt. riv et æble i i stedet og kom en smule mere mel i)
1 stort løg, revet
1 æg
salt og peber (salt rører kødet sejt, så farsen hænger bedre sammen)
2-3 spsk majsmel

bollerne

koges i fond i lille gryde, formes med spiseske i hånden, mindre end en hoppebold, større end en golfkugle, de skal føles let faste, op i fonden, ikke for mange ad gangen, til de flyder op til overfladen

fond

3 dl vand
2-3 tsk flydende fond i, evt and eller lam – knorr er for salt og ringe
1/2 løg, fint hakket
2 spsk ikke alt for sød marmelade, evt blomme

smag på den – den skal smage af lidt – evt lidt salt i

når alle boller er dukket op til overfladen og taget op, lad fonden småkoge, evt koges let ind, hvis den er kedelig

karrysovs

2 dl havremælk varmes først
75 g smør smeltes i gryde – må ikke blive brunt !!
3 spsk hvedemel sigtes ud i smørret, når det bruser, og røres godt til der ikke er mere synligt mel
karry af en slags, du kan lide – foreslår grøn karry i pulver eller pasta

hæld i af den varme mælk og rør rør rør, til det begynder at blive flydende, der må ikke være klumper, når det bliver sovset

mere mælk, røre røre røre

så noget af fonden, så mælk, så fond – det behøver ikke bruges op, men sovsen tykner, hvis den står på varmen, og kan fortyndes med væske efter eget valg

karry

hæld noget af sovsen op i en skål
rør karry ud deri, til der ikke er klumper
smag sovsen til salt karry mælk fond osv. til den har en let cremet konsistens og smager af noget

snyd gerne med 5 dråber tabasco, men dét er jo ikke karry…

boller i karry

Læg bollerne ned i sovsen. Læg låg på. Fjern fra varmen.

De bliver bedre, hvis de står nogle timer. Men kan sagtes guffes med det samme.

Med ris

[jeg har intet at erstatte kødet med til brug for denne opskrift. Skriv gerne, hvis du har en idé: Bollerne skal føles faste og saftige på samme tid, grisekød smager ikke af så meget, men så skal der gøres mere ud af fond’en]

Author: krabat

digter, forlægger, oversætter, admin på kunstnerhotellet menneske.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Note: Commenter is allowed to use '@User+blank' to automatically notify your reply to other commenter. e.g, if ABC is one of commenter of this post, then write '@ABC '(exclude ') will automatically send your comment to ABC. Using '@all ' to notify all previous commenters. Be sure that the value of User should exactly match with commenter's name (case sensitive).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.