Fingrene fra mit internet!! – de 138 forbudte tyrkiske ord

Endnu en grund til ikke at lukke Tyrkiet ind i EU.

Den tyrkiske regering har lavet en liste på 138 ord, som ikke må forekomme på tyrkiske internetsider. F.eks.

‘lezbiyen’ (lesbisk), ‘sisman’ (overvægtig), ‘homemade’ (hjemmelavet), ‘free’ (gratis), ‘cock suck’ (sutte pik), ‘itiraf’ (bekendelse), ‘masturbasyon’ (onanere), ‘hikaye’ (fortælling / beretning), ‘nefes’ (åndedræt), ‘queer’ (homoseksuel)

Ideen er at beskytte “familien”, men listen giver åbenlyst regeringen adgang til at lukke for en stor mængde hjemmesider, der diskuterer seksualitet eller på anden vis opfattes som provokerende eller udfordrende.

Lukning af youTube igennem 2.5 år har dog lært tyrkerne at omgås spærringerne til andre landes (interessante) sider, men da det ikke vides, hvordan regeringen vil effektuere dette nye omfattende forbud, har folk endnu ingen klare strategier for at omgås lukningen af tyrkiske sider.

Paradoksalt nok er et ord som ‘yasak’ (forbudt) at finde på listen over de forbudte ord.

Læs mere via nedenstående link:

Staten blokerer, befolkningen omgår: Rapport fra Tyrkiet | Bitbureauet.

Er det nødvendigt at tilføje, at den tyrkiske regering er bimlende vanvittig!

Author: krabat

digter, forlægger, oversætter, admin på kunstnerhotellet menneske.dk

3 thoughts on “Fingrene fra mit internet!! – de 138 forbudte tyrkiske ord”

  1. Sejt at ordet åndedræt ikke må skrives på hjemmesiderne. Hvad f…. gør man så, hvis man skal skrive en sundhedsfaglig artikel…skriver vejrtrækning? Og ordet “overvægtig” – der er vist nogle poltikere der ikke vil kritiseres!

    1. Måske svært med effektuering af forhåndskrav? Måske nemmere at se villighed til forandringer forlods, end efter de er lukket ind? Men de er muslimer, og deres fokus ligger i stigende grad på det rettroende. Denne liste siger noget om det. Komplet langt ude! Direkte stupidt! Skal de ind under hatten, så de kan blive beskyttet mod den islamiske verdens strenge troskrav – dernede på grænsen til Islam – eller skal de bevise, at de selv kan overholde basale menneskerettigheder, før de kan komme i betragtning (det menerr jeg)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Note: Commenter is allowed to use '@User+blank' to automatically notify your reply to other commenter. e.g, if ABC is one of commenter of this post, then write '@ABC '(exclude ') will automatically send your comment to ABC. Using '@all ' to notify all previous commenters. Be sure that the value of User should exactly match with commenter's name (case sensitive).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.