Tidens Kælven, 3 – EPUBs, CSS og metatags

Håndarbejde.

Da html havde været i brug nogle år som placeringsredskab, blev det en gruppe entusiastiske browserfolk for meget, og de røg en joint og opfandt CSS.

Forbandet været dém.

De ville bare ikke af med deres browsere eller stille nye og utopiske krav til hardwarefabrikanterne, og da de var røvtrætte af ikke at kunne bestemme over teksten, blev det altså det her sæt koder, der i dag bestemmer hvad der skal være fedt og hvad skævt og hvad der ikke duer og hvad der klart skal være i netværk.

Da rusen havde forladt kroppen, opdagede alle så til deres rædsel, at CSS var blevet hængende, men da var det for sent. Og nu et det så blevet til placeringssproget i EPUBs, dagens defactostandard for ebogsudgivelser verden over.

Nå, men CSS er næste kamp. Lige nu nøjes jeg med at bakse med metatags i EPUB, så alverdens søgemaskiner har noget at indeksere. Ting tar tid…

Author: krabat

digter, forlægger, oversætter, admin på kunstnerhotellet menneske.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Note: Commenter is allowed to use '@User+blank' to automatically notify your reply to other commenter. e.g, if ABC is one of commenter of this post, then write '@ABC '(exclude ') will automatically send your comment to ABC. Using '@all ' to notify all previous commenters. Be sure that the value of User should exactly match with commenter's name (case sensitive).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.