Japans 150 mia kr. bogmarked går EPUB

Hvorfor råber ingen “BOGDESIGN!!” ???

 

Japans 150 mia kr. store bogmarked har besluttet at adoptere bogstandarden EPUB til ebøger.

Det vil dog ikke betyde meget for udgivelseskvaliteten af de fleste billigbøger i Japan, da de ikke just er indbefatningen af bogdesign – og manga i digital form benytter et billedformat og bliver ikke påvirket af skiftet.

Men det er rigtig mange Japanske forlæggere, som kaster håndklædet i ringen! Forlæggere, som undlader at stille krav til ebøgernes udseende. Det er VHS om igen.

Og jeg begynder at lyde som en sur gammel mand, der står i vejen for udviklingen. Men hvorfor er der ingen, som råber “BOGDESIGN!” ??

via Asiajin » Japan’s Book Publishers Decide To Go With EPUB Standard.

Author: krabat

digter, forlægger, oversætter, admin på kunstnerhotellet menneske.dk

One thought on “Japans 150 mia kr. bogmarked går EPUB”

  1. Billigbøgerne til Brug&smidvæk betaler for kvalivarerne. Men med valget af EPUB udelukkes bogdesign i eform af de gode bøger. og her taler vi altså Japans 24 væsentlige forlag !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Note: Commenter is allowed to use '@User+blank' to automatically notify your reply to other commenter. e.g, if ABC is one of commenter of this post, then write '@ABC '(exclude ') will automatically send your comment to ABC. Using '@all ' to notify all previous commenters. Be sure that the value of User should exactly match with commenter's name (case sensitive).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.