Digterstemmer

ja, så er jeg sprunget ud i det. Har købt sitet digterstemmer.dk – efter at have tænkt over det i fire år: Gider jeg bruge tid på det – sidder i forvejen for meget foran maskinen – er der brug for det – der er så meget derude – kan jeg finde ud af at organisere medarbejdere og bidrag – aner det ikke, men så er det forsøgt.

En væsentlig del af det er en netradio kun med digterstemmer – tanken er, at man kan sætte streamen på, og så gå rundt og høre digte. Spørgsmålene om kvalitet og variation melder sig, men det er bedre at høre stemmerne bag digtene end ikke. Nogen er fantastiske til at læse op, andre er elendige, nogen kan ikke lide deres egen stemme og gør det nødtvungent, andre er ikke til at hive væk fra rampelyset. Men de har alle det til fælles, at de er STEMMER.

Her er jeg meget inspireret af en science fiction roman af Samuel R. Delaney, som jeg har været så fri at oversætte nærværende af

http://krabat.menneske.dk/_forfatter/dhalgren.htm

samt af mit eget arbejde med improvisation og recitation. Det er for fedt at bruge stemmen, og for fedt at høre og se folk bruge stemmen. Der er rigtig mange, som ikke har et clue om at bruge kroppen til at underbygge stemmen, men one way ot the other kan man lære enormt meget om mennesker ved at lytte til skaberen af en tekst.

krabat
http://krabat.menneske.dk

Author: krabat

digter, forlægger, oversætter, admin på kunstnerhotellet menneske.dk

2 thoughts on “Digterstemmer”

  1. december 2014 greb jeg det anderledes an – http://digterstemmer.dk

    Der er modstand imod det – ejerskab over den indre stemme i en tekst, følelse af circus ved dygtig performance, præstationsangst, skuffelse over at forfatteren ikke kan læse sin egen tekst oma.

  2. 2010 – digterstemmer.dk døde af udmattelse i 2005 – gør BRUG af forfatterstemmer.dk; det er til gavn for alle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Note: Commenter is allowed to use '@User+blank' to automatically notify your reply to other commenter. e.g, if ABC is one of commenter of this post, then write '@ABC '(exclude ') will automatically send your comment to ABC. Using '@all ' to notify all previous commenters. Be sure that the value of User should exactly match with commenter's name (case sensitive).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.