19.9.08

OUH, Ord Under Himlen i Kongens Have, 2008

SUPER SOL OVER HAVEN.
SUPER ARRANGEMENT!
tak.

Velkomstside
MySpace-side

Deltagerne 2008

Foromtale (Fyns Stiftstidende)
Foromtale (Anne Lise Marstrand-Jørgensen)
Foromtale (Arrangørerne)
Foromtale (Urban)
Foromtale (Marie Zeuten)
Foromtale (MySpace, arrangørerne)
Foromtale (Fyldepennen.dk)
Foromtale (Dansk Forfatterforening, nyhederne)
Foromtale (Silhuet) plus kommentarer
Foromtale (Dansk-Svensk Forfatterselskab)
Foromtale (DRP2/Kulturnyt)

Oplevelse (Brian P. Ørnbøl på Kommunikationsforum) - gentaget på Storm Poetry m/ flere kommentarer.
Oplevelse (Silvestri, på egen blog)
Oplevelse (A. M. Vedsø-Olsesen på egen blog)
Oplevelse (Per-Olof Johansson på egen blog) plus digt skrevet til og læst på dagen
Oplevelse (Kristine Naundrup-Jensen på egen blog)
Oplevelse (mange deltagere kommenterer)

Kritik (John Skovmand på Facebook)
Imødegåelse af kritik (Arrangørerne)

Fællesbillede af de fleste af oplæserne
Vinderne af Tilfældighedsprisen 2008, plus andre billeder
50 fotos som slideshow
Fotos taget af Pia Valentin Lorenzen
Et logo i skyskrift

MySpace Videokanal - opload dine mobil- og kameravideoer

Kunst.dk - de generelle midler: Penge søgt til 5 forfattere

+ 4240 andre links. Ret godt gået hér knap 3 uger efter arrangementet.

Etiketter: , , , ,

3.9.08

Oplæsning på Poetisk Bureau i København 5.9.2008

Programmet er som følger:

Kl. 20.00: poul g. exner
Kl. 20.15: Erik Stinus
Kl. 20.30: Kenneth Krabat
Kl. 20.45: Maja Lucas
Kl. 21.00: Jussi Adler-Olsen

Kl. 21.10 deklameres en lille rygepause og derefter fortsætter:

Kl. 21.25: Coral Rae McDonell
Kl. 21.30: Christian Yde Frostholm
Kl. 21.45: Martin Snoer Raaschou
Kl. 22.00: Martin Johs. Møller


LIDT OM AFTENENS POETER

Christian Yde Frostholm (f. 1963), forfatter, billedkunstner og Afsnit P-redaktør. Debut 1985. Seneste bøger: Mellem stationerne (Borgen 2000) og Afrevne ord (Borgen + Afsnit P 2004).

Coral Rae McDonell. Med rødder i Det Vilde Vest, iblandt cowboy'er og indianerhyl, forsøger jeg at genskabe noget af den intensitet som kommer af at vokse op iblandt klapperslanger og prærieblæst med et farvesprog som forvandler lerstøv til sprogblomster.

Erik Stinus (f.1934), forfatter og oversætter. Kommende værker dette efterår: Romanen Matu Maini (Vindrose) og udvalgte digte igennem halvtreds år (Vindrose). Ni digte(dansk/engelsk) læst op af forfatteren til kompositioner af Per Warming (cd. Politisk Revy).

Kenneth Krabat (f. 1963), ønsker at blive mere konkret, større ro til at virkeliggøre idéer, og betragter i dén forbindelse digte som ideer, ideer om verden og om livet, forslag til efterfølgelse, eller ikke. Viden er transitiv, lige som alle forhold er det. "Also this will pass" som buddismen siger. Kun Kærligheden, med stort K, er varig.

Maja Lucas (f. 1978) er cand.mag. i litteraturvidenskab og elev fra Forfatterskolen 2007. Hun har bidraget til adskillige litteraturtidsskrifter og debuterede i 2007 med novellesamlingen Jegfortællinger (Athene). I 2008 kortprosasamlingen Min far kan lide fugle (Athene).

Martin Johs. Møller (f.1982), forfatter, litterær blogger m.m., har senest udgivet bogen De helvedes lambier ødelægger mine sandheder (skrevet m. Rasmus Graff og Sigurd Buch Kristensen).

Martin Snoer Raaschou (f. 1983), elev på Forfatterskolen 2004-2006, medlem af digterfællesskabet Koordinat og medredaktør for tidsskriftet Banana Split. Digte i bl.a. Hvedekorn, Følgesvend til Verdens Tilstand 2005 og 28/6.

Jussi Adler-Olsen (f. 1950), oversat til flere sprog; har skrevet Danmarks første tegneserieleksikon; komponeret musik til tegnefilmen Valhalla. Debut: Alfabethuset i 1997. Seneste bog er Fasandræberne - Afdeling Q, 2008. Har også skrevet teaterstykker og børnebøger.

poul g exner (f.1973) forfatter m.m. Debuterer i dette øjeblik med hybridsamlingen Vildfarelsen (Frother). Digte i forskellige tidsskrifter, bl.a. Hvedekorn og Ord & Bild. Medredaktør på tidsskriftet Rapunsel.


det poetiske bureau lægger kælder og bar til -

Griffenfeldsgade 52, st. th. - 2200 Kbh N - dpb@poet-bureau.dk - Tlf. 32127638

Etiketter: , ,

26.7.08

Dagbog Maj til Juli 2008 (den korte version)

Samsø - hjemløs 1. juni
På maskekursus på Dansebjerg på Samsø, energien så god, at jeg må holde fast i den og tage på et nyt kursus på Bali.

Bali - juni og juli
Antonin Artaud festival, maskekursus og Fitzmauritz-bodywork i 14 dage. Derefter helt ned i gear, invitere kæresten til Bali, opleve med 4 øjne, spise god mad, forsøge at forstå en hinduistisk kultur (umuligt), drømme, ikke skulle noget som helst andet end det næste skridt, som det tager sig selv. Meget betegnende: Balinserne vurderer fremmede med hjertet, ikke med hjernen.

København, Samsø - august->
Straks hjemkommet fra Bali begynder hverdagen igen med planer, oplæsninger og arbejde, som er planlagt for længe siden. Stressen er overalt. Ikke fedt.

Overall= eventyret fortsætter, sporadisk internetforbindelse, vennerne langt væk. Afvente følelsen af rigtighed.

Etiketter: , ,

1.2.08

@ Mustapha Manuel Tafat

Mustapha Manuel Tafat hed en algierer, som levede og døde i Øhlenschlægersgade på Vesterbro i København.

Hjørnebutikken, som han lejede, udsmykkede han over en årerække udenpå og indeni til en kulørt funklende grotte i spejl, marmor, flise, te-stel, fotografier og meget mere.

Efter hans død i 2006 overtoges hjørnebutikken af en støttegruppe med formålet at bevare dette unikke livsværk, men i dag ønsker ejendommen butikken tilbage - med al udsmykning revet ned.

Tjek støtteforeningens side, læs bl.a. om Manuels royale hjerte og hans kunstdonationer til Dronningen, og hvis du efterfølgende kan erklære dig enig i, at København behøver enhver form for hjælp mulig til at bevare en rest af farve og vildskab, så giv din støtte med en underskrift.

Eller sæt dine egne farverige spor på byen, hvor det er muligt :-)

Etiketter: , , ,

19.12.07

Dagbog: Samsø 4 - uveal melanomi

Min mor er blevet diagnosticeret med øjencancer (choroidal melanoma), så jeg er turist i København jul og nytår over, som det mindste. Hvis nogen har personligt kendskab til denne yderst sjældne kræftform, vil jeg blive rigtig glad for kontakt. Også selv du læser det her længe efter publiceringsdatoen. Der findes ingen patientgrupper i Danmark, og nærmest heller ingen andre steder, fordi forekomsten er så lille (45 årligt i Danmark, med 50% chance for overlevelse)

Samsø har været en blandet fornøjelse - overvejende fordi jeg har haft forpligtelser i København (forfatterforeningen) og derfor har rejste frem og tilbage en del, og således ikke har nået at falde til ro i min lejlighed. Lige nu er det ligegyldigt - det gælder min mor og hendes helbred. Men på et eller andet tidspunkt vender jeg tilbage - selvom jeg begynder at fornemme, at der skal mere til, hvis jeg skal falde til ro derovre. Mere skrift, mere arbejde, flere lokale forpligtelser. Og jeg er selvfølgelig nødt til at skabe det hele selv. Men, som jeg skrev i et tidligere indlæg: Drømmenes moder bor på Samsø... så længe jeg er dér.

Etiketter: ,

27.8.07

Dagbog: Ord Under Himlen og Alle Drømmes Moder

Det var dagen, jeg flyttede tilbage til Kbh - efter 3 uger i søsters kolonihave med græs under morgenkaffen.

Og dagen, hvor den frederiksbergske poesiens dag fandt sin arvtager i Kongens Have - i Ord Under Himlen *.

Og dagen, hvor jeg blev konfronteret med alt det, jeg ikke får, når jeg flytter til Samsø om knap halvanden måned - ja, hvad er dét?

Livet er ikke lettere noget sted;
nissen flytter altid med.

Men så er der menneskene, trafikken, himlen der rammes ind af huse, husene der rammes ind af hinanden og hedder arkitektur, gaderne der fører frem til hinanden præcis som Rom findes af enhver og dyrene der ikke løber frit og får særlig opmærksomhed og vil de egentlig dét? Og der er alle cyklerne. Cykler, fordi det er en måde at udtrykke sig på og gå imod og være sig og glad og bevægelig og sund på. Cykler, der forsvinder og savnes og er personlige og mig. Cykler som risici, cykler som bevægelse, cykler som tid på dagen, og cyklister regner ALDRIG bilerne, de er der bare, som understrøm og regnvejr og elske uforbeholdent og ha sex uden kondom eller kondomer der springer, cykler har ikke samme betydning på Samsø, dét bliver aldrig det samme dér, dét er svært at tro. Og så er der stederne som har ligget der i årevis, med kultur svitzet ind i væggene, og man kunne besøge dem, men gør det sjældent, men de er der, fordi de er gamle med integritet, historie kan aldrig nogen sinde gøre det alene, der behøves noget andet, en valgfrihed en mulighed for at være til stede i fred og i ro, være sig selv ganske enkelt, og findes dét, findes disse steder på Samsø? Jeg tror det næppe - stedet er for lille til at være alene uden for sit eget hus. Og vandet. Ja, vandet uden for København... Det er der, fordi Københavnere behøver det - ellers havde vi nok asfalteret os til Malmö, snarere end at bygge dén bro! Vi vil afgå fra havnen og vende tilbage til havnen og have et forhold til havnen som stedet, der forbinder os til verden, og derfor bygger vi broer til de nærmeste lande, så vi slipper for at tænke at verden står åben, for enhver der vil rejse - en tynd spinkel bro fører ikke til Verden, men kun til anden valuta, og dét er fint. Så vi drømmer, når vi ser på vandet, og hvad drømmer samsinger, når Storebæltet kaster med solens stråler? Om at komme af sted? Næppe.

Så, hvad fanden vil jeg på Samsø? Hvad ér der dér?

Alle drømmes moder bor dér. Så enkelt er det.



* Foto: Felicia Lensborn

Etiketter: , , , , , ,