17.12.09

de små glæder

http://www.berlingske.dk/klima/hugo-chavez-hylder-demonstranterne

Nej, Hugo. Løsningen er (heller) ikke (endnu) en politisk ideologi, der skiller menneskene. Løsningen er det modsatte. En ideologi, der samler. En ideologi, der bryder sig om at lytte, som KAN lytte. Og som ikke bare venter på selv at komme til orde. Vi behøver hele lortet - industri, energi, landbrug, arbejdskraft, transport - og vi kan ikke komme uden om, at vi behøver det hele. Men vi kan aldrig, aldrig, aldrig nogen sinde blive enige, hvis ikke udgangspunktet er et andet end, HVEM der sidder på magten. Hugo, og jer andre.

--

http://www.ifpi.org/content/library/dmr2009.pdf

IFPI, samarbejdet af musikproducenter/distributører, har lavet en rapport for 2009, der er smækfuld af "vi har ret og tingene i verden kan ikke gøres på anden måde end ved rå kapitalisering på mainstream-forbrug", og som enhver anden rapport fra vægtige kræfter, skal den læses med de stærke briller - for det er eddermugme godt sammenskruet, så alt det der modsiger ligger flere alen under overfladen!


Okay, vi antager, at det lykkes alle større lande at få ISP'ere til at samarbejde med kulturproduktproducenter om at begrænse eller forhindre ulovlig download på basis af three strikes and you're out. Lad os sige, det sker inden for det næste år. 80% af verdens internettrafik er ulovlig download. Lad antage, at 70% af ulovlig download forsvinder ud af de større landes internettrafik - efter at samme lande har brugt multimillarder på kapacitetsudbyggelse af det fysiske og mobile netværk. 70% af 80%, under forudsætning af, at den ulovlige download er ligeligt fordelt over hele verden, hvilket den ikke er, men vi leger... betyder, at mellem 50 og 60% af den globale netværkskapacitet vil kunne overgå til anden datatransmission. Skal vi gætte på, at en blanding af markedsmodeller til salg eller streaming vil overtage internettet? Samt HD-TV overalt på kloden?


Jeg ser ikke konspirationer overalt, men hér er en klokkeren én, der ikke bare omhandler "det frie marked" - for dét findes ikke længere oppe i de højere luftlag. Det er et politisk styret og styrende samarbejde, der udnytter hvad der er sket til egen fordel. Og samarbejdspartnerne er, ud over poltikerene, mobil-industrien, TV-, musik- og filmindustrien. Glem internettet. Det findes ikke længere. Nu hedder det bare "Global distribution" og det, som tidligere var internettets bagstoppere, informationssøgningen i dedikeret viden, er blot spredte biblioteker langs en 200-sporet motorvej, og hvad angår resultater af online-søgninger, tror jeg ikke vi skal forvente, at der bliver bygget helt så mange afkørsler i fremtiden.

Etiketter: , , , ,

0 kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt, at du gider give din mening. Tak.


Comments are moderated.

Links til dette indlæg:

Opret et link

<< Startside