I dag læste jeg [skrumpebyeripadpoesifritænkenfortidsmenneskeranonymitetgooglebøgerlaserDRM]

om byer i USA, der har favnet tanken, at de næppe vil få de 10-20% indbyggere tilbage, de har tabt gennem lukning af store virksomheder, og derfor seriøst ser på, hvordan de kan skrumpe deres byer på måder, der bevarer energien og drivkraften både i innovation og i beboelsesområderne. Tanker som bymarker, alternativ energi, bysko, landbanker dimonerer tænkningen, frem for spekulation i at lokke folk tilbage til tomme butikker, lejligheder og byggegrunde.
How to shrink a city – The Boston Globe.

om åbningen af Poesiens Hus i Blokdahls optik, med fokus på Lyngaard i 88 i kærlig retræte fra 60’ernes og 70’ernes oprør og opgør
Blogdahl: Poesien, herunder Lynghonning, er 100.000 kilometer lang.

om israelske lufthavnsvagter, der bruger timer på at skille elektronik ad, og åbenbart ikke bryder sig om Apple-produkter.
Israeli Security Hates iPad — Matt Mullenweg

om indiske unge, der forstår Occams Razor:  Der er ingen grund til at komplicere problemstillinger unødigt.
ndian teens make washing machine with junks, runs without power – SiliconIndia

om en sindssvagt hurtig browser, der kan konfigureres på 16 leder og kanter, og tilgås fra tasterne til stort set alt. Alle større OperativSystemer… Og jeg fatter ikke, hvordan den skal installeres. Vinterprojekt og stærkt omdefinerede behov…
Conkeror.

om forskeres omdagelser af tidlige og menneskerig beboelse i den peruanske regnskov i Amazonas, der længere har været regnet for jomfruelig jord
Scientists find evidence discrediting theory Amazon was virtually unlivable.

et svar på en divers debat i USA om retten til at deltage i debatter anonymt.
In Response  | American Journalism Review.

om et nyt Google-tiltag: “Google Instant is search-before-you-type. Instant takes what you have typed already, predicts the most likely completion and streams results in real-time for those predictions—yielding a smarter and faster search that is interactive, predictive and powerful.” og “If everyone uses Google Instant globally, we estimate this will save more than 3.5 billion seconds a day. That’s 11 hours saved every second…” (hahahahahaha)
Official Google Blog: Search: now faster than the speed of type.

om bøger fra Olga Ravns morfars bibliotek – en bogsamling, der klart anskueliggør, at en morfar ikke er en institution, man kan regne med. Min nyligt afdøde morfars bogsamling var således ganske uden litterær interesse og rummede stort set kun forældede opslagsværker med pæne (guld)-indbindinger og paperbacks-til-at-falde-i-søvn-af.
Olga Ravn: Fra morfars bibliotek.

om verdens værste roman
Mette Ø. Henriksens blog: Verdens værste roman.

Sådan, tror jeg, ser der ud inde i en sund forfatter:
BLDGBLOG: Writer In Residence.

nyt fra DRM-fronten (Kontrol med Digitale Rettigheder): Nogle synes, det er helt i orden, at “de andres adgang til at stjæle” begrænses. Andre synes, således også jeg, at DRM kun tjener ét formål: At holde indtægtskilden som distributør tæt inde til kroppen og så egentlig fuck indholdsproducenterne.
Apple’s latest DRM patent | DefectiveByDesign.org
læs også om alle bog-rettighederne, Kindlen og iPaden tager væk fra folk, heriblandt retten til at give sin indkøbte bog bort.
Amazon’s Kindle Swindle | DefectiveByDesign.org.
eller om Apple’s bestandigt voksende trang til at lade hele verden komme til sig
Protestors: iPad is nothing more than a golden calf of DRM.

om en 50kW-laser, der faktisk skød et fly ud af luften og fungerer selv når det regner…
A laser that works when wet | Science | The Guardian.

Author: krabat

digter, forlægger, oversætter, admin på kunstnerhotellet menneske.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Note: Commenter is allowed to use '@User+blank' to automatically notify your reply to other commenter. e.g, if ABC is one of commenter of this post, then write '@ABC '(exclude ') will automatically send your comment to ABC. Using '@all ' to notify all previous commenters. Be sure that the value of User should exactly match with commenter's name (case sensitive).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.