30. maj 2006

vilje
Summen af et kognitivt væsens handlinger, nårsomhelst. Omfanget af det, man står tilbage med, når alt overflødigt er ryddet til side.

fri vilje, at udtrykke
At kunne og ønske at stå til ansvar for egen vilje, ofte i modstrid med andres vilje. At gøre hvad man kan.

fri vilje, at kæmpe for
Åbenlys fastholdelse af retten til at stå ved egne handlinger, (hvad enten disse er reelt i opposition til andres vilje eller ej). At kæmpe for retten til/muligheden for at fremtræde maksimal.

fri vilje, at knægte
Gennem egenrådighed, uimodsigelige regler, eller regulære overgreb at nægte andre retten til at vedstå sig egne handlinger. Undertrykke et kognitivt væsens evne til at fremstå som sammenhængende individ.

ufri, at være
At føle sig begrænset i sit udtryk, i sine handlinger.

fri, at være
At acceptere det, man ikke formår at ændre.

Comments:
Men ER man fri når man accepterer det man ikke formår at ændre?

Ordet 'acceptere' lyder mere som resignation.Kh
Lonni
 
Don Quixote og alle hans efterkommere jagter vindmøller som drager, ude af trit med flertallets meninger om, hvad der er virkeligt - og det ville være rigtig sørgeligt, hvis ingen forsøgte at nedlægge en møllevinge, svømme endeløst op mod strømmen, eller gå ad så smalle stier, at kun et fåtal kan følge i hælene eller finde sporet!

Men i DIT liv regner det [siger vi]. Ikke i Don Quixotes eller nogel af verdens genier og galninges liv. I DIT liv. Vil du bekrige regnen?

Hvis du skal, så gør det. Kæmp mod vanddråberne, kæmp mod meningen med regnen, kæmp mod skyerne, kæmp mod dem der nyder regnen, kæmp mod gud, hvis du skal. Du føler dig begrænset af regnen. Du er ufri. Kampen giver mening, fordi du kæmper for din frihed.

Vil du føle dig fri? Så giv slip, bliv våd, tillad regnen, accepter at det regner, og du ikke kan ændre ved dét faktum.

Et menneske kan kun gøre noget ved sine egne forhold, ved sin opfattelse, ved sin person, ved sin måde at interagere med omverden på. Friheden - frihedsfølelsen opstår, når man i SIT EGET LIV beslutter, oplever, føler, at dette eller hint ligger uden for ens evne at kontrollere.

Er det at resignere - at trække sig - når selve kampen om at få kontrol opleves mindre givtig end tanken om, at det aldrig vil lykkes? Man lægger sig jo ikke ned og dør, fordi man gør sig fri af noget - tværtimod frigives energi til mange andre ting. Energi, som har været bundet i kamp. For frihed...
 
Ja..Dette billede af at kæmpe mod regnen..Det er næsten umuligt at kæmpe mod naturlove :) Så - dét billede er rigtigt godt faktisk!

Og det eneste jeg ku gøre er enten at blive sjask-våd eller krybe i læ. Begge dele er vel godt nok, hvis jeg har det godt med det!
;)

MOg energien som var bundet - for klart den er bundet - eller rettere sagt bundtet til dét ene formål at bekæmpe en næsten umulig ufrihed/regnbyge - den energi må så - hvis man accepterer (dit ord dér) kunne frigives og udrette ikke mindre end en hel ny verden!

Knus
og tak for regnbilledet! (klokken er 6.08 og det regner og tordner og himlens farve er orange..Jeg bliver godt stegt hvis jeg går ud og kæmper mod dét vejr!)

Lonni
 
Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link<< Home

Blogger.com