15.8.08

KRABAT 2008
Ottfried Preussler, der nu er 85, er selv lykkelig for filmen, hvori han glæder sig over at kunne genkende "sin" Krabat. Men som jeg husker bogen, er det ikke kærligheden til en kvinde, der frelser Krabat, men kærligheden til en ven. Altså, den fordringsløse kærlighed, kærligheden mellem mennesker. Som på film i det salgbares navn ofte bliver til den romantiske kærlighed - dét at finde "den anden" til glæde for sig selv. Ikke at finde "de andre" til gavn for alle - ved at give og ofre sig selv. (Som talt af en vandbærer).filmsite

Etiketter: , , ,

1 kommentarer:

Blogger Jesper Rugård Jensen sagde ...

Interessant, at der kommer en krabat film, jeg har lige bestilt bogen, efter at have gået og sukket over at jeg ikke kunne finde den. Jeg husker den som en af de mest stemningsfulde, dystre eventyr, jeg læste som mindre. Glæder mig til at genlæse den.

20. august 2008 09:19  

Send en kommentar

Dejligt, at du gider give din mening. Tak.


Comments are moderated.

Links til dette indlæg:

Opret et link

<< Startside