PoesiPerformancePrisen 2015

blev tildelt Morten e Nørskov.

PoesiPerformancePrisen uddeles for 2. gang. Siden jeg modtog den sidste år, har jeg været prisens advokat, og jeg var forpligtet til at finde en kandidat til modtagelsen af prisen 2015.

Kravene til digterens fremførelse af egen tekst regner

– nærvær på scenen
– indholdsdybde
– krop og musikalitet
– konsistens i forfatterskabet og på scenen
– vilje til at eksperimentere

Det blev min egen kandidat blandt ialt 8, der fik den bredeste støtte. Digteren Morten e Nørskov modtog prisen i går i Dansk Forfatterforening med følgende motivering:

Morten e Nørskov forener digt og performance med en grad af nærvær og musikalitet, som ikke er mange digtere forundt. Hans særlige afart af poetisk desperation udmønter sig i bestandig eksperimenteren med form og musikalitet på scene og i skrift.  I fremførelse er digt og stemme en sum større end bestanddelene lagt sammen. PoesiPerformance-kunst.

Morten var min første indspilning hos digterstemmer.dk – i marts i år. Jeg har oplevet ham på scenen både før og efter, men det var under optagelse og redigering, jeg for alvor fik øjnene op for hans kvaliteter.

Det er med glæde, at jeg skubber på ham ud af kulissemørket og ind i lyset.

Author: krabat

digter. webmaster på menneske.dk. oversætter. EPUB-kritiker.