Medicinsk Cannabis

Alt her i verden, som hævder at kunne styre eller ordne eller være svaret på alt, kan man fint være en kende skeptisk over for. Således også cannabis, dvs. de aktive stoffer i hampplanten. Heraf endnu bedst kendt er CBD og THC.

THC er det psykoaktive stof, som folk bliver “skæve” af. Det har en masse positive virkninger, heriblandt appetitregulering, smertestillelse og andre ting. CBD hæmmer effekten af THC og hjælper kroppens immunforsvar, humør og søvn med at hjælpe mennesket.

En lang gennemgang på engelsk uddyber de positive virkninger, men neden for er en kort oversigt på dansk. Det antydes fra forskellig hold, at hverken THC eller CBD kurerer kræft – drømmen om den altkurerende pille ér nok en drøm – men ved at

  • få spist og sovet tilstrækkeligt
  • mindsket adrenalinudskillelse som følge af stress og
  • mindsket cortisoludskillelse som følge af animalsk protein,
  • stoppet rygning for at øge iltoptaget i cellerne og
  • motioneret for at øge iltoptaget i cellerne,
  • få spist de rigtige antioxidanter, mineraler og vitaminer
  • evt. få injiceret højdosis C-vitamin,

maksimerer man immunforsvarets arbejde med at forhindre (cancer)celler i at dele sig uhæmmet og overtage nødvendige cellers plads i kroppen. Cannabis kan hér spiller en rolle på flere niveauer, i nogle tilfælde i første række, i andre som støtte til kroppens eget forsvar.

Medicinsk Cannabis

Forfatter: krabat

digter. webmaster på menneske.dk. oversætter. EPUB-kritiker.