Fingrene fra mit internet!! – de 138 forbudte tyrkiske ord

Endnu en grund til ikke at lukke Tyrkiet ind i EU.

Den tyrkiske regering har lavet en liste på 138 ord, som ikke må forekomme på tyrkiske internetsider. F.eks.

‘lezbiyen’ (lesbisk), ‘sisman’ (overvægtig), ‘homemade’ (hjemmelavet), ‘free’ (gratis), ‘cock suck’ (sutte pik), ‘itiraf’ (bekendelse), ‘masturbasyon’ (onanere), ‘hikaye’ (fortælling / beretning), ‘nefes’ (åndedræt), ‘queer’ (homoseksuel)

Ideen er at beskytte “familien”, men listen giver åbenlyst regeringen adgang til at lukke for en stor mængde hjemmesider, der diskuterer seksualitet eller på anden vis opfattes som provokerende eller udfordrende.

Lukning af youTube igennem 2.5 år har dog lært tyrkerne at omgås spærringerne til andre landes (interessante) sider, men da det ikke vides, hvordan regeringen vil effektuere dette nye omfattende forbud, har folk endnu ingen klare strategier for at omgås lukningen af tyrkiske sider.

Paradoksalt nok er et ord som ‘yasak’ (forbudt) at finde på listen over de forbudte ord.

Læs mere via nedenstående link:

Staten blokerer, befolkningen omgår: Rapport fra Tyrkiet | Bitbureauet.

Er det nødvendigt at tilføje, at den tyrkiske regering er bimlende vanvittig!

Author: krabat

digter. webmaster på menneske.dk. oversætter. EPUB-kritiker.