Låne og udlåne Kindlebøger

Og de afleverer sig selv tilbage! Smart… Ikke som visse bøger, der stadig ligger hos venner på 3. år…

Kindlebrugere har siden nytår kunnet udlåne en af sine bøger i op til 14 dage til en anden Kindlebruger, ganske vist ikke via selve Kindlen, men via Amazons site.

Nu er et par nye sites dukket op, som ganske uafhængigt af Amazon udlåner bøger mellem Kindlebrugere, og også dem der ikke selv har en Kindle, men kun en Kindle-app.

Ebogsslælgere burde måske lægge mærke til det her, fordi – som Brian Ericford, ejeren af Lendle.me, siger: “Vi har godt gang i lånevirksomheden, men vi sælger et svinelæs ebøger samtidig!” Han mener så tillige, at indkorporeringen af udlån er en ny markedsmodel, som med sikkerhed vil få flere forlæggere til at komme om bord.

Også ejerne af ebookfling.com mener, at brugeres udlån af egne ebøger vil blive en fast bestanddel af salgsprocessen. Og ejeren af bookswim.com argumenterer, at bøger i de sidste 2300 år har haft noget meget væsentligt: “Man kunne prøve dem, før man købte dem”. Hvor digitalt salg er nødt til at operere med læseprøver, som andre har valgt – man kan ikke bare bladre.

(Man skal bare passe på med at kalde sin boglåneklub noget, der minder om noget, som Amazon ejer som trademark – for det kan de ikke li’…)

via New sites for Kindle readers to ‘Lendle’ to each other | Books | guardian.co.uk.

via E-Book Lending: Boon or Bane to Publishers? | Publishing Perspectives.

Author: krabat

digter, forlægger, oversætter, admin på kunstnerhotellet menneske.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Note: Commenter is allowed to use '@User+blank' to automatically notify your reply to other commenter. e.g, if ABC is one of commenter of this post, then write '@ABC '(exclude ') will automatically send your comment to ABC. Using '@all ' to notify all previous commenters. Be sure that the value of User should exactly match with commenter's name (case sensitive).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.