småtekster 14

søndag
UGE 46

 

Administrationen kunne næppe have valgt et dårligere tidspunkt at slukke lyset på, men regningerne var ubetalte og klokken var mange og livet var tæt ved sin ende, så... Hvorfor ikke? Hvad der ikke lykkes i den ene ende, kan ligne en succes i den anden.

40 medlemmer af forsamlingen lod hatten gå rundt, og hver fik en ny hat, heldigvis.

blinkende lygter
gule mål
sort asfalt

At trædemøllen i det lille musecirkus var indgangen til en anden verden var til at begynde med en ordentlig kamel for Ben at sluge, men at indgangen skulle vise sig at være så lille at han ikke kunne meget mere end blot lægge et øje til - øje se grøn himmel, øje se lilla landskab fra stor højde, øje se fremmedhed så sikkert som ammen i kirken - var forfærdelig skuffende. Han tænkte længe på at skille sig af med musecirkuset, men besluttede så imod det, da en af de nyfødte mus viste sig at være udstyret med to haler, én sortblå og én grå.

at bygge bro over forståelse
er en nobel opgave
på linie med den elektriske elastik
eller hver mand sin egen himmel
at bygge bro under forståelse
svarer til jesus der krydser søens vand
iført gummistøvler
at være forståelse
svarer til alt der virker
bilens generator, den unge piges smil
hans eget smil,
kuratoren på museet de passerede
ting
som nuet giver til nuet
uden at overlevelse overhovedet
er på tale

jeg havde en gul drøm, mens jeg var en lille dreng og boede i hørsholm sammen med min far og mor og to geder og en gris og et får og bedstemor. og i den gule drøm var jeg for første gang nogen sinde på egen hånd og jeg var meget bange til at begynde med men så byggede de et hus til mig hvor jeg kunne sove og være i skygge for solen. jeg skulle bare selv hente vand. men der var ikke noget vand nogen steder og de pegede i en retning ud over ørkenen og sagde i kor: "vand dén vej, vand dén vej" men selv om jeg gik og gik og gik og gik med solen kvælende ned fra himlen stødte jeg ikke på en eneste sø eller kilde eller mudderhul med urent vand eller blomster med store kronblade at opfange duggen i. hvad jeg derimod fandt var havet. jeg var gået så langt mod syd, jeg kunne komme. og jeg havde ikke lyst til at få våde fødder.

det er nemt at huske
hvad et menneske skal
når et menneske har spist
og sovet og elsket og fået sex


småtekster 1-13 kan hentes som .pdf på
http://www.menneske.dk/krabat/_digte/smatekster.pdf

tilbage til toppen

 

til Cirkel

Biorytmer

F
E
I