jeg mener jeg så det menneske igår

tirsdag
UGE 39

 

lys:
hvis lyset stod ind ad vinduerne og du akkurat var gået, akkurat havde forladt rummet, ville jeg da trække gardinerne for - eller række ud og slukke solen? Du ved, jeg kan gøre det - jeg skal bare tænke: Solen ud, og så er det nat med verden - du ved også, at jeg aldrig ville gøre det. Jeg ville vente på dig, vente på at du trådte hen foran et vindue igen, så din skygge faldt ind på gulvet.

rulleskøjte:
han rakte ud og greb om sin ishockeystav, der stod op af akvariet, han så ikke at den i toppen havde fat i en ende af snørebåndet på rulleskøjterne på øverste hylde, hans mor kaldte nede fra køkkenet, at der var morgenmad, han lod staven falde tilbage mod kanten af akvariet, men rulleskøjten var i bevægelse mod kanten af hylden, han forlod værelset og lukkede døren bag sig, han lukkede ellers aldrig døren efter sig

alfabet:
lokumsvæggen var dækket af grafitti, og han havde svært ved at finde et sted at ånde, men han fandt det, nederst nede i venstre hjørne, næsten nede ved gulvet, "hey, jeg er her" skrev han, og tilføjede datoen. Han kunne huske datoen, fordi han havde set forsiden af en avis tidligere: lærer havde sex med svin i klassen - og han havde tænkt om det måske var hans gamle dansklærer. At komme i tanke om sit eget navn var straks værre - så han skrev bare sine initialer. Det var alligevel, hvad folk altid kaldte ham. S.O.

latter
Op fra dybderne kom en lyd som om nogen var ved at blive kvalt - den var dyb og havde en rallende undertone, der fik grottemundingens granitvægge til at ringe med en vindklokkespils-agtig overtone, der gjorde mere for at bringe hende følelsesmæssigt i knæ, end frygten for den ukendtes latter formåede med sine vibrationer af dyrisk urkraft. Dét var jo bare latter - hvor frygtindgydende det så end var ikke at kunne se et ansigt, mens kroppen gav det lyd.

transsexuel:
"Skat. Hør hér. Jeg mener: Hør virkelig efter - jeg mener det. JA, jeg mener det denne gang - det er ikke kun for sjov, og jeg mener det sgu! JAmen, så se da på mig, når jeg taler, jeg prøver jo at fortælle dig noget, jeg prøver jo at fortælle dig noget vigtigt. Jeg forsøger at sige til dig, at... At... jeg forsøger... dét, jeg forsøger at sige er... det er... Altså, jeg har ikke tænkt mig at få den operation alligevel! Ja, så er det sagt, ja, jeg ved godt jeg har sagt det før, men denne gang er det endeligt. Jeg har besluttet, at jeg ikke vil have den. Og jeg vil heller ikke have mine bryster mere. Det vil jeg ikke. Jeg vil... hvorfor hører du ikke efter? Hvorfor hører du aldrig på mig mere?

osv.

 

tilbage til toppen

 

til Cirkel

Biorytmer

F 1 [k]
E 7 [+]
I 27 [-]