øjnenes længde

søndag
UGE 31

 

øjnene kan ikke have længde, det ved vi. og derved mener vi en plangeometrisk udstrækning i det fysiske rum. øjnene har den form, de har, den udstrækning, de har. groft cirkulære. øjnene kan ikke have længde, fordi alle øjne har samme udstrækning. fordi alle øjne er øjne. Men alligevel lader dette statement sig gøre: øjnene kan ikke have længde, det ved vi.

øjnene kan være aflange, det ved vi. der er omstændigheder, hvorunder øjne kan forekomme udstrakte og a-cirkulære og dog stadig være øjne. defekte øjne, deforme øjne, ødelagte øjne. men øjne ikke desto mindre.

øjnene kan ikke være andet end øjne, det ved vi. og derved taler vi ikke funktionalitet alene. vi ved, at øjne skal være øjne for at kunne være øjne og fungere som øjne og se ud som øjne og fungere som associationsobjekter for ting, der ikke er øjne, men ikke uden videre lader sig fange i fast form eller funktion. Og dog kan øjne være alt muligt andet end øjne.

øjnene ser ingenting, det ved vi. det er derfor, vi spiller bold med dem. derfor vi drikker kaffe af dem. krydser verdenshavene i dem og skider i dem i situationer uden tørkloset. vi kan ikke undvære øjnene, det ved vi. hans øjne, hendes øjne, dens øjne, dets øjne, deres øjne, jeres øjne, vores øjne - jeg dyrker solsikker i dem, og lader ukrudtet brede sig. jeg er en siliciumfødt alien med fraktalt legeme; jeg kommunikerer med Altet gennem et frekventielt uopdageligt under-rum. jeg ser ingenting.

øjnene er jeg. øjne er jeg. øje er jeg. selv øj er jeg. og ø. derudover er jeg ikke.

øjnene findes. øjnene findes. findes ikke - jo, de gør. trekantede øjne, firkantede øjne, øjne med fjer og øjne med flammer, øjne mobile og øjneørkener, politiske øjne og øjne uden regnskove, øjne der ikke findes og øjne der gør: wruff! - øjne uden forbehold, øjne så lette som balloner. øjne øjne øjne. øjne uden. øjne med.

lad mig se.

 

tilbage til toppen

 

til Cirkel

Biorytmer

F 19 [-]
E  12 [+]
I  9 [+]